Ta’ en pause med restorativ yoga

Side-liggende afspændingsstilling. Læg dig med tæppe/pude under den øverste del af brystet og under hovedet (skal være højere end støtten under brystet) og pude/tæppe mellem dine underben til at støtte dit øverste ben. Afspænd kroppen og nyd det. Bliv her 5 min. eller længere.

Jeg har lavet en 25. min. yogavideo til dig. Den er designet til de dage, hvor alting er for meget. De dage, du føler dig udmattet. Hvor du har givet mere af dig selv, end der er ressourcer til. De dage, du føler dig overvældet af for mange indtryk og for højt tempo. Sekvensen er også en perfekt aftenpraksis og afslutning på din dag. Du kommer helt ned i gear og roen sænker sig, så du er klar til en god nats søvn.

Yogasekvensen har fokus på foroverbøjninger og på at holde blikket i ro. På den måde inviteres dit nervesystem, gennem helt enkle, understøttede yogastillinger, til at falde til ro og finde balancen igen.

Du skal bruge en stol, to tæpper, en yogamåtte og et bælte/tørklæde for at få det bedste ud af sekvensen.

Restorativ yoga er aktiv afspænding

Restorativ yoga er designet til at afspænde kroppen, så nervesystemet kan genstartes og genopbygges – en form for aktiv afspænding. Målet er, at fjerne så meget pres fra kroppen, at du opnår en følelse af vægtløshed. Der er altså ikke noget stræk- eller styrkebetonet i restorativ yoga.

For at opnå denne vægtløse afspænding bruger vi hjælpemidler som tæpper, puder, stole, blokke osv. til at støtte kroppen i forskellige yogastillinger. Når du understøtter kroppen fuldstændig, fortæller du din hjerne, at den ikke skal noget lige nu. Den forstår, at den er fri for spænding – fri for fare! Når hjernen har forstået det, falder niveauet af stresshormoner i kroppen, og dine naturlige helingsprocesser kan gå igang. Den dybe afspænding kan have en gavnlig virkning på bla. blodtrykket, humøret, fordøjelsen og søvnen. (kilde: Restorativ yoga af Ulrica Norberg)

Restorativ yoga er egenomsorg af fineste slags og ren balsam for dit nervesystem!

God fornøjelse.

Namaste Yvonne

%d bloggers like this: